
1- Mineraller: sodium (0.9 gram/l), potassium (0.2 g/l), calcium (0.015 g/l), magnesium (0.0013 g/l)
2- Laktat
3- Üre
4- Serum albüminleri (protein)

Fakat bekledikçe, deri üzerinde bulunan bakteriler terin içerisindeki üreyi amonyağa ve organik bileşikleri aromatik gazlara dönüştürür ve ter kokmaya başlar, böylece ter kokusu meydana gelir. Ter kokusu yapan gazlar, çok büyük oranda volatil asitler (bütirik, valerik, asetik ve laktik asitler), daha az oranda azotlu gazlar (amonyak) ve metandır.

1- En etkin yol su ve sabundur.
2- Antiseptik sabunlar bakterilerin sayısını azaltarak terdeki maddelerden koku meydana gelmesini engeller
3- Metal içerikli sabun ve solüsyonlar. Kükürtlü sabun, gümüşlü şampuan, çinkolu solüsyon kullanılabilir. Metaller volatil aromatikler ile reaksiyona girerek kokuyu engelleyebilir.
4- Maske amaçlı parfüm kullanmak yanlış olmaz.
5- HalitosilZn solüsyon bir ağız gargarası olmasına rağmen mevcut ter kokusunu engeller.
6- İçerisinde chlorohexidin veya cethyl piridinium chlorid bulunan bütün vücut losyonları gün boyu ter kokusu oluşmasını engeller. mesela Bepantol vücut losyonu

Terlemek, sağlıklı bir olaydır. Engellenmemelidir. Bu sebeple terleyen bölgeye (koltuk altı) sürmek üzere üretilmiş mum içeren deodoranlar ter bezlerinin ağzını kapatarak tıkamaktadır. Üretilen ter dışarı çıkamayıp ter bezinin içeri doğru şişmesine veya infekte olmasına sebep olmaktadır. Mum deodoranlar kullanılmamalıdır.

Ağız kokusu ile ter kokusu arasında böyle bir ilişki gösterilmemiştir. Fakat nefes kokusu şikayeti olan bireylerde ter kokusuna da rastlanmaktadır.

Trimetilaminüri (TMAU) hastalığı başta olmak üzere, karaciğer, böbreğin vücuttan atılması gereken maddeleri organizmadan atamadığı her durumda önce ter ve nefes daha sonra ise vücut kokusu ortaya çıkar.
Ter kokusu hakkında bazı temel bilgiler
- Terin görevi Suyu dışarı atarak vücut sıcaklığını dengelemektir.
- Ekrin bezler vücudun her yerinde seyrek ve küçüktür. Apokrin bezler koltuk altı sırt karık gibi vücudun kıvrık bölgelerine toplanmış daha fazla salgı yapan bezlerdir.
- Erişkinde maksimum ter miktarı 2-4 litre/saattır veya günde 10-14
litreye kadar çıkabilir. Bu sayılar vücudun her metrekaresinin 1
dakikada 10-15 gram ter üretebildiğini gösterir. Bu sayı çocuklarda
daha azdır.
- Herkeste ter kokusu farklıdır. Çünkü her bireyin derisi üzerinde yaşayan bakteriler birbirinden farklı olabilir. her bakteri kendi metabolizmasının gerektirdiği kimyasal maddeleri katabolize edecektir.